Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dansk Kriterievinnare kvalade

Foto: CHARLOTTE HÄGG/TRAVRONDEN
Steen Juul tränar Takethem. Foto: CHARLOTTE HÄGG/TRAVRONDEN

Danske femåringen Takethem vann Kriteriet i sitt hemland 2013 i det slagna fältet fanns det fina hästar som Tumble Dust och Tycoon Conway Hall. Efter det blev det bara en start till innan skadeproblem har hållit honom borta från tävlingsbanan i 1,5 år, men nu är han på gång igen.

Publicerad:

Det var i söndags som Takethem (e. From Above) gick ett kvallopp på hemmabanan Charlottenlund tillsammans med sin tränare Steen Juul. Efter att öppnat 1.18,9 första varvet avslutade han sista 500 meterna 1.13-fart och kom i mål på 1.17,3/2.000 meter, skriver Dansk Hestevaeddelöb.

Den senaste starten gjorde Takethem i Grand Circle för treåringar i Ålborg där han blev tvåa bakom Tycoon Conway Hall den 17 november 2013. Totalt har femåringen tjänat 448.051 danska kronor och har fem segrar och fem andraplatser på 14 starter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.