Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dansk seger i Hamburg Cup

Foto: JANET PERS SPARTHAN/TRAVRONDEN
Danska flaggan vajade i topp i Hamburg, Foto: JANET PERS SPARTHAN/TRAVRONDEN

Den tidigare danske unghäststjärnan Tano Bork har haft ett tungt år och hade bara tjänat 51.568 danska kronor på sju starter innan dagens start i Hamburg Cup. Där fick han en perfekt resa och spurtade hem förstapriset på 9.000 euro.

Publicerad:

Femårige Tano Bork (e. Great Challenger) fick en resa utvändigt i kön, samtidigt som det var ordentlig körning framme i täten mellan svenskfödde Ocean Dream (e. Dream Vacation) och danske Partout Simoni (e. Jag de Bellouet), där den senare övertog ledningen ut ur första svängen. Loppet inleddes i 1.11,5-fart och det kom att gynna hästarna bakifrån.

Michael Larsen-tränade Montecore Mo (e. Joker Mauritz) attackerade från andra utvändigt och fick med sig Tano Bork i anfallet och när Christian Lindhardt vred ut Tano Bork avgjorde han enkelt före Montecore Mo och Partout Simoni.

Förstapriset var 9.000 euro och det var en ordentligt ökning av Tano Borks bankbok från i år. Han har haft svårt att ta steget upp i eliten i år. Första årssegern kom på Ålborg i slutet av september, då han vann ett stayerlopp med 20.000 danska kronor i förstapris och nu ståtar han med två raka segrar i raden.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.