Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dansk stjärna på väg tillbaka

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Stelton vid V75-seger på Solvalla i december 2014. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Den danske topphästen Stelton tillhörde de absolut bästa som fyra- och femåring i Norden, men hade en misslyckat fjolår med bara fem starter och han har inte startat sedan den 4 oktober ifjol. Nu är Jeppe Juels stjärna på väg tillbaka.

Publicerad:

Stelton var igår ute i ett provlopp och sprang 1.14,7/2.140 meter i Ålborg utan att pressas efter att avslutat sista varvet i 1.11-fart tillsammans med Jeppe Juel.

– Vi har inte kunnat hitta något allvarligt fel på Stelton. Det har varit småsaker hela tiden som vi har fått rätta till. I träningen hemma på gården har jag märkt att att den gamle Stelton. Har har verkat mycket glad och piggare än han gjorde ifjol. Nu ska jag hitta ett passande lopp åt honom. Han ska inte behöva möta de bästa direkt, säger Jeppe Juel till travservice.dk.

Totalt har sjuåringen tjänat 2,3 miljoner danska kronor och tagit rekordet 1.11,5a/1.640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.