Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Den riviga duellen

Foto: MICKE GUSTAFSSON
Lome Brage vann kallblodsloppet på Bjerke. Foto: MICKE GUSTAFSSON

De tre giganterna Lome Brage, Tekno Odin och Lannem Silje hamnade alla i slagläge i Alm Svartens hederslopp på Bjerke idag. Och det blev en sevärd duell.

Publicerad:

Lome Brage (e. H.G.Balder) höll ledningen från innerspår och började första 500 meterna på 1.19,3. På utsidan fanns Tekno Odin och bakom denne hade Lannem Silje placerats. Lannem Silje hittade ut i andraspår efter en krånglig situation i första sväng, när hästen innanför galopprade och i samma veva som Lannem Silje kom ut ett spår galopperade Doktor Jaros i den snäva situationen.

500 meter från mål attackerade Lannem Silje och snabbt tog hon sig mot positionen utanför ledaren. Tekno Odin hade gjort sitt i det läget och kunde inte utmana om tätplaceringarna. Vid upploppets början såg det femåriga stoet ut att koppla grepp, men Lome Brage vägrade ge sig och till slut blev det ganska säker seger på 1.19,6a/1.609 meter.
 
200.000 kronor var segern värd. Lannem Silje slutade tvåa medan Ulsrud Tea tog tredjeplatsen.
ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.