Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbyvinnare död

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
H.G. Balder har tvingats lämna jordelivet på grund av ett benbrott. Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD

En svensk Kriterie- och Derbyvinnare är död.

Publicerad:

Det är H.G. Balder (e. Lome Elden) som enligt Trav Og Galopp-Nytt gått bort vid en ålder av 17 år. Hästen segrade bland annat i dubbla Kriterium och Kallblodsderbyt i Sverige. Han slutade tvåa i norska Derbyt. Totalt blev det 19 segrar på 36 starter och 2.739.572 norska kronor. Hästen dog i samband med en olycka i tisdags.
– När vi skulle ta in hästen från hagen stod han på tre ben. Det visade sig att H.G. Balder drabbats av ett benbrott på grund av det isiga underlaget. Olyckan hände trots att han var vinterskodd, berättar Iselin S Larsson för TGN.
Hon ägde H.G. Balder tillsammans med Kenneth Larsson.

H.G.Balder blev tidigt omdiskuterad bland kallblodsfolk på grund av sitt varmblodslika utseende. Han lyckades inte lämna några egna stora årgångsstjärnor, men det har blivit några starka äldre tävlingshästar. Här kan Lome Brage och Gylden Balder nämnas, som båda tjänat över tre miljoner norska kronor. I Sverige har H.G.Balder 83 färdigregistrerade avkommor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.