Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Det kom ett brev från Frankrike...

Foto: HANOLD/ALN
Lover Face har lämnat ett positivt dopingprov i Frankrike. Foto: HANOLD/ALN

Lover Face ägare Bengt Olsson i Hjälteby fick dopingdomen från Franska Travförbundet den 19 augusti, men vill ha ”mer kött på benen” innan han vidtar några eventuella åtgärder.

Publicerad:

Under presskonferensen i Sverige/Norge i dag angående Fabrice Souloy framkom att även svenskägde Lover Face lämnat ett positivt dopingprov i avseende på koboltklorid. Detta efter ett dopingprov i Cabourg den 22 juli, då hästen slutade trea. Ägaren fick också utlåtandet via brev från Franska Travförbundet för några veckor sedan.
– Jag kan inte franska, men förstod att det inte var något bra. Jag fick sedan hjälp med översättningen, men fortfarande har jag inte fått reda på vilka värden av koboltklorid det handlade om. Jag behöver hjälp för att få tillgång till detta och vill överhuvudtaget veta mera i fallet innan jag agerar i någon form. Det gäller att inte få panik.

Dopinganalyserna från prover tagna på Un Mec d'Heripre, Your Highness, Lionel och Timone Ek visade alldeles för höga nivåer av koboltklorid. Däremot har det inte framkommit några analysvärden för Lover Face. Detta eftersom dopingprovet togs i Frankrike och det hela därigenom sköts via det Franska Travförbundet.
– Till mig har Fabrice Souloy via en kompis berättat att Lover Face haft B12-brist och därför fått tillskott för att få bukt med problemet. Jag är själv jordbrukare och vet att både djur och människor kan drabbas av B12-brist. Min mor gjorde exemeplvis det. Jag vill dock som sagt ta del av värdena innan det går att göra någon utvärdering, säger Bengt Olsson.

Den sistnämnde berättar vidare att flytten av Lover Face från Veijo Heiskanen till Fabrice Souloy berodde på barfotakörningen. Återstår att se om Bengt efter att ha fått mer ”fakta i målet” tar hem hästen till Sverige igen eller låter honom stanna på fransk mark.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.