Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dexter Dunn världsmästare

Foto: TARZAN
Dexter Dunn blir världsmästare 2015 för kuskar. Foto: TARZAN

Under torsdagsmorgonen kördes den näst sista tävlingsdagen i Kusk-VM i Australien. Även om ledande Dexter Dunn inte vann något lopp står det ändå klart redan nu att han blir världsmästare.

Publicerad:

Med placeringarna trea, tvåa och tia räckte det med marginal för att Dexter Dunn kan titulera sig världsmästare med en återstående tävlingsdag. Torsdagens man var annars Jody Jamieson.

I det första loppet såg det ett tag mörkt ut för Jamieson då han hamnade i tredje invändigt med favoriten Strawberry Courage. Men efter att ha lyckats trockla sig loss och fått fritt in mot upploppet hann Strawberry Courage fram till säker seger kort före mål.

I torsdagens andra lopp blev det seger för Knud Mönster. Detta efter att ha kastat loss i spåren på sista bortre långsidan med Midnight Lights som hade grepp kopplat redan in mot upploppet och vann lätt.

Jody Jamieson avrundade sedan torsdagens tävlingar genom att vinna med Katsidis.

På söndag avslutas Kusk-VM i Australien. Då körs enbart ett lopp och då Dexter Dunn har en ledning med 43 poäng och en seger där ger 17 poäng, är det omöjligt för övriga att ta ikapp försprånget. Desto hårdare ser det ut att bli om pallplatserna bakom.

Ställning Kusk-VM 2015
1. Dexter Dunn, Nya Zeeland, 183 poäng
2. Tony le Beller, Frankrike, 140
3. Tim Tetrick, USA, 137
4. Mika Forss, Finland, 135
5. Jody Jamieson, Kanada, 131
6. Knud Mönster, Danmark, 120
7. Chris Alford, Australien, 116
8. Pierre Vercruysse, Frankrike, 112
9. Vidar Hop, Norge, 91
10. Guillermo Adrover, Spanien, 89
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.