Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dominerar i monté

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Alexandre Abrivard red Nene’ Degli Ulivi. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

När det näst sista loppet i Master du Trot avgjordes innan finalen i Mons gick segern till italienaren Nene’ Degli Ulivi efter en sylvass avslutning.

Publicerad:

Alexandre Abrivard red den Vincent Lacroix-tränade Nene’ Degli Ulivi (e. Uconn Roc) när han idag vann Prix Camille Lepecq. Efter att tidigt hittat till ledningen valde han att släppa ledningen och följa med i draget. Över upploppet kom luckan som vanligt i monté och då blixtrade bara Nene’ Degli Ulivi till och vann mycket enkelt.

Nene’ Degli Ulivi tillhör de bättre montéhästarna i Frankrike för tillfället och på fem starter i disciplinen i år är han ännu obesegrad och alla segrarna har kommit på Vincennes. Hästen är dock inte aktuell för det finaste montéloppet av de alla, Prix de Cornulier, då han är valack och inte får vara med i loppet som avgörs veckan innan Prix d’Amérique.

Segertiden blev 1.14,0/2.700 meter och förstapriset var 54.000 euro, vilket gör att åttaåringen har tjänat 751.386 euro hittills i karriären.

Tvåa idag blev Tess de Villeneuve (e. Goetmals Wood), som bara gjorde sin andra start i monté. Hon debuterade i disciplinen för tio dagar sedan med en överlägsen seger och har redan visat att hon kommer göra sig ett namn i vinter bland montéhästarna.

Roxane Griff (e. Tenor de Baune) spurtade in till tredjeplatsen, vilket gjorde att hon tappade 50 poäng i Master du Trot-tabellen då hon ifjol var tvåa i loppet. Det gjorde dock ingen större skillnad i tabellen då hon fortfarande ligger åtta i den sammanlagda tabellen.

Sourire de Voutre (e. Gazouillis), som hade vunnit det här loppet två år i rad, gjorde comeback efter ett halvårs frånvaro och gjorde det bra som femma, men var aldrig aktuell i segerstriden.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.