Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Donttellmeanymore svenskbäst

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Donttellmeanymore tog sin fjärde raka andraplats på fransk mark. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Idag kördes Prix des Pyrenees med hela åtta hästar med svenskintresse i. Bäst gick det för Wallén Invests Donttellmeanymore som slutade tvåa efter en bra spurt.

Publicerad:

Den tidigare Niklas Robertsson-tränade Donttellmeanymore fick en resa i fjärde invändigt och hade problem med att hitta fritt. Franck Nivard lyckades komma loss mitt på upploppet i vida spår och sexåringen spurtade fint in till andraplatsen.

Det här var fjärde starten Andover Andover-sonen gjorde hos Fabrice Souloy och det blev även fjärde andraplatsen. Andrapriset var värd 12.500 euro.

Vann loppet gjorde Viking du Pilet (e. Kuadro Wild), som hade fått en resa i rygg på ledaren. Segertiden för vinnaren blev 1.13,5/2.700 meter och Donttellmeanymore travade tiondelen långsammare.

Näst bäst av de svenska hästarna gick Peter G Normans Mystery Love som satt hacket framför Donttellmeanymore och kom ut i samma lucka, men inte hade samma spurtkraft.

Tyngre resor fick Paramount och Zonguldak som fick göra mycket jobb i tredjespår och stumnade över upploppet.

Två av svenskarna, Pine Cool och Time Machine, försvann direkt med startgalopper. medan Mr Looba Looba och Viking America satt långt ner i fältet och aldrig var med riktigt i loppet.

Jörgen Westholm fick lite revansch i loppet efteråt då hans träning Bocognano (e. Coktail Jet) spurtade in till andraplatsen bakom Bavarois d’Orgeres (e. Otello Pierji) efter att fått en resa i tredje utvändigt och attackerat på sista bortre långsidan. 9.500 euro fick fyraåringen för den andraplatsen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.