Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Donttellmeanymore tvåa

Foto: HANOLD/ALN
Donttellmeanymore slutade tvåa i Argentan under onsdagen. Foto: HANOLD/ALN

Under onsdagen gjorde Donttellmeanymore debut på fransk mark i ny regi. Där slutade det med en andraplats efter målfoto.

Publicerad:

Den sexårige Andover Andover-sonen, ägd av Wallén Invest, gjorde första starten i Frankrike för sin nye tränare Fabrice Souloy. Efter att ha hamnat i dödens körde Sébastien Ernault till ledningen efter halva loppet med Donttellmeanymore, för att sedermera släppa till favoriten Viatka (e. L'Ecu du Vemay), med varvet till mål.

Ut på sista bortre långsidan attackerade Johanna Lindqvist-tränade Pioneer Gar (e. Varenne) från tredje ytter och landade i dödens in i sista sväng.

In mot upploppet försökte ledande Viatka att rycka undan för Jean-Michel Bazire, samtidigt som Donttellmeanymore hade letat sig ut i banan och kom med full fart. Över mållinjen var duon jämsides, där Viatka ändå lyckades hålla undan med minsta marginal. Trea slutade Pioneer Gar.

Med i loppet var även Prince Orlando, som galopperade direkt i starten samt Romeo Amok, som togs upp efter halva loppet då han blev hängande i tredjespår.

Segertiden för Viatka skrevs till 1.16,4/2.875 meter och triumfen var värd 11.250 euro. Donttellmeanymore fick 6.250 euro för andraplatsen medan Pioneer Gar fick 3.500 euro för sin tredjeplacering.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.