Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dopingavstängd tillbaka

Foto: null
Rene Allard kommer ursprungligen från Quebec.

Fjolårets tredje vinstrikaste tränare i Nordamerika, Rene Allard, är åter igen fri att anmäla sina hästar efter att tidigare fällts för dopingbrott och fått ett års avstängning samt 5.000 dollar i böter.

Publicerad:

Det är harnessracingupdate som skriver att Rene Allard överklagat dopingdomen angående hästen Julerica, som lämnade ett positivt dopingprov i avseende på Oxycodone på Pocono Downs i oktober. Av den anledningen har The Pennsylvania Horse Racing Commission (PHRC) givet Rene Allard klartecken att börja anmäla sina hästar igen fram till och med nästa rättegång. Det här gäller bland annat Woodbine. Det förväntas ta fyra-fem månader innan Allards fall avgörs.

Rene Allards hästar sprang in 5,6 milloner dollar under 2016 och på detta var han den tredje vinstrikaste tränaren i Nordamerika. Allard har varit i blåsväder tidigare, bland annat blev han avstängd från alla tävlingar på Meadowlands, Tioga and Vernon Downs 2013. Under 2011 fälldes en av hans hästar för att testats positivt i avssende på testosteron före själva loppet. Hans advokat är nu positiv till att få ett frikännande eftersom han anser att de nivåer man hittat av det förbjudna ämnet varit så låga att det istället kan handla om naturliga orsaker.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.