Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dramatiskt vid svenskseger

Foto: HANOLD/ALN
Sofia Aronsson fick en tränarseger i Frankrike idag. Foto: HANOLD/ALN

Sofia Aronssons Go Johnny Gogogo gjorde idag sin tredje start på fransk mark och då kom första segern när han vann ett montélopp för lärlingar i Chatelaillon, men det var inte utan dramatik.

Publicerad:

Ridande lärlingen Pierre Houel kom iväg bra med Go Johnny Gogogo (e. Conway Hall) den första biten och ledde klungan bakom den rusande ledaren Tiger Green (e. Lucky d’Hilly), som var långt framför det övriga fältet. På sista bortre långsidan började svensken att ta upp jakten och in i sista sväng var han utvändigt om ledaren.

In på upploppet hade Go Johnny Gogogo grepp, men då började han att bryta rakt ut i banan och var inte alls körbar. När han hade kommit ut en sju-åtta spår i banan rätade han upp sig och tog upp jakten på favoriten Vamicoere le Fol (e. Password), som hade fått några längder, men efter en riktig vass avslutning hann han fram till seger med en halv längd.

Förstapriset i Prix du Quartier du Casino var 10.800 euro, vilket gör att Panamera Racings sjuåring har tjänat 14.560 euro på tre starter i Frankrike efter att inlett med två fjärdeplatser, de också i monté. Segertiden blev 1.15,4/2.625 meter, vilket var två tiondelar snabbare än tvåan.

Solängettränaren Lennart Frölanders Hot Deposit var också med i loppet, men hade inget med tätstriden att göra och slutade åtta i mål.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.