Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbel Allaire i Milan

Foto: GERARD FORNI
Bird Parker vann Prix de Milan. Foto: GERARD FORNI

Franske topptränaren Philippe Allaire visade upp två av sina fina fyraåringar när han tog en dubbelseger i grupp III-loppet Prix de Milan på Enghien.

Publicerad:

Vann loppet gjorde Ready Cash-sonen Bird Parker, som gjorde sin första sulkystart sedan han vann Criterium des 4 Ans i början av maj. Jos Verbeeck levererade en perfekt styrning då han fick en resa i tredje utvändigt, i ryggen på favoriten Billie de Montfort (e. Jasmin de Flore). Över upploppet var han starkast och kunde enkelt spurta ner konkurrenterna i fin stil.

Tvåa blev stallkamraten Brillantissime (e. Ready Cash) som körde till ledningen och sedan släppte till Black d’Avril (e. Oceano Nox). Över upploppet bröt ledaren ut och generade samtidigt favoriten Billie de Montfort, vilket gjorde att Brillantissime kunde springa rakt fram på innerspår. Favoriten Billie de Montfort hade inte sin bästa dag och vinglade till in på upploppet efter att gått en bra slutsväng och när hon blev störd av ledaren var segerförhoppningarna över, men hon fullföljde godkänt till tredjeplatsen.

Segertiden för Bird Parker blev 1.13,1a/2.150 meter efter att loppet gick i jämnt tempo hela vägen. Förstapriset i Prix de Milan var 38.250 euro och fyraåringen har nu sprungit in 687.280 euro. Bird Parker tillhör de bästa i kullen i både sulky och monté och har grupp I-segrar i båda disciplinerna. Förutom segern i Criterium des 4 Ans vann han i vintras även ”monté-derbyt”, Prix de Vincennes.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.