Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbelt Bazire i topp

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Jean-Michel Bazire. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Det blev storslam för Jean-Michel Bazire i grupp I-loppet Criterium des Jeunes på Vincennes. Fransmannen selade ut två hästar – som var etta och tvåa i mål.

Publicerad:

En av förhandsfavoriterna Helgafell, tränad av Philippe Allaire, gjorde bort sig med galopp redan i starten. Grupp I-loppet Criterium des Jeunes (€170.000) skulle bli Jean-Michel Bazires show.

Bazire körde själv Havana d’Aurcy (e. Royal Dream) och stoet var starkast till slut. Havana d’Aurcy inledde i tredje ytter, men 1200 meter kvar valde Jean-Michel Bazire att avancera via tredjespår.

Över upploppet kopplade Havana d’Aurcy enkelt greppet om händelserna och gick undan säkert närmast före stallkamraten Hooker Berry med Franck Nivard i sulkyn. Där bakom inkom Björn Goop med Luc Roelens-tränade Heartbreaker One som trea.

Havana d’Aurcy kom till start med tre raka segrar i grupp II-lopp. Det här var hennes sjätte seger i karriären. Klockan stannade på 1.14,9/2700 meter vilket är nytt rekord för treåringen över distansen. Förstapriset uppgick till 76.500 euro.

Robert Berghs Mindyourvalue W.F. fortsätter att göra det bra under sadel. I grupp III-loppet Prix du Pontavice de Heussey (€90.000) stod han för en strong insats som tvåa bakom Boss du Meleuc (e. Lucky Blue).

Yoann Lebourgeois red Mindyourvalue W.F. som inkasserade 22.500 euro för sin andraplats. Vinnaren, tränad av Yannick Alain Laurent, reds till seger av Alexandre Abrivard på 1.11,1/2175 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.