Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitloppshäst slog till

Foto: Lisa Photo
Wind Of The North vid en tidigare triumf för David Miller. I natt satt Wally Hennessey i segersulkyn. Foto: Lisa Photo

Fjolårets amerikanske Elitloppsdeltagare Wind Of The North hade uppvisning i natt på Pompano Park från ledningen.

Publicerad:

Wally Hennessey placerade Wind Of The North (e. Cantab Hall-Talk To The Wind) tidigt i täten och passerade första 400 meterna efter 1.07,1 innan Hennessey kunde dämpa farten.

Halva distansen passerades på 1.10,1 och sedan blev det bra fart på tillställningen igen och nästkommande 400 meter travades efter 1.08,7. Sedan kunde Wind Of The North avsluta med 1.10,6 sista quartern och utklassa sina motståndare med fyra längder.

Segertiden skrevs till 1.09,8/1.609 meter på Pompano Parks tusenmetersbana och i det slagna fältet fanns Natural Herbie, vilken slutade fyra på 1.10,9.

För Wind Of The North var det andra segern för säsongen – han har också varit tvåa bakom Natural Herbie – på tre stater och nattens triumf var värd 7.500 dollar.

Tiden 1.09,8 är den näst snabbaste på tusenmetersbana i år. Rose Run Parker har travat 1.09,7 och även Awsome Valley har noterat samma tid som Wind Of The North.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.