Sveriges ledande travtidning
ANNONS

En promenad i parken

Foto: JEANNIE KARLSSON
Call Me Keeper vann igen. Foto: JEANNIE KARLSSON

Daniel Redéns Call Me Keeper fortsätter att briljera i Frankrike. I eftermiddags lekte han hem tredje raka segern och fräscha 36.000 euro på Enghien.

Publicerad:

Franck Nivard fick chansen bakom hästen i ett sexåringslopp och båda var hur säkra som helst trots flera olika positionsförändringar under vägen.
Call Me Keeper (e. Pine Chip) hamnade först i andraspår efter en bit, men gled till täten efter 1.000 meter körda. Eric Raffin var dock med på noterna bakom Lutfi Kolgjinis Radieux och efter att först ha blivit av med ledningen körde han hästen till täten igen bara för att släppa till storfavoriten Call Me Keeper i början av sista varvet.
De första 1.800 meterna gick efter långsamma 1.16,0 och Nivard satt kolugn över upploppet samtidigt som Call Me Keeper bara drygade ut försprånget till tvåan Radieux och trean Auch (tredje inner).
Johan Untersteiners Boys Going In var tillbaka i Paris efter sin misslyckade sejour hos Fabrice Souloy. Gabrielle Gelormini lotsade hästen till spets i ett tidigt skede, men efter en hel del positionsförändringar hamnade ekipaget till slut i femte inner. Hästen spurtade vasst längs sargen i skymundan som femma. Kolgjinis andra häst Archangel Am kördes till spets efter 600 meter och hamnade sedan i fjärde inner. Hästen lyftes ut till attack, men stumnade över Enghiens evighetslånga upplopp.
Segertiden för Call Me Keeper blev 1.14,6/2.875 meter och sexåringen är obesegrad 2016 efter tre starter.

I Enghiens första lopp startade Svante Båths Monas Invercote. Stoet satt länge fastlåst som sexa i andraspår, men vreds på i vida spår i början av upploppet. Spurten var vass, men hon hade för långt fram och det blev bara ett sjättepris. Här avslutade gamle V75-finalvinnaren Pingus Vang (e. S.J.'s Photo) bäst efter att Yann Lorin hittat loss från tredje inner i början av upploppet. Den numera Fabrice Souloy-tränade nioåringen vann på 1.15,6/2.150 meter och tjänade 26.100 euro. Monas Invercotes matlapp var värd 1.160 euro.  
 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.