Sveriges ledande travtidning
ANNONS

En talang utöver det vanliga

Foto: null
Dixi Sisu spänstade undan till överlägsen seger för sin tränare Per Nordström.

Per Nordström styrde kosan till Bjerke ikväll och hade uppvisning i Uppfödningslöpningen med norskfödda Dixi Sisu. 1.15,3a/1.609 meter var banrekord!

Publicerad:

Dixi Sisu (e. Ready Cash-Hey Gorgeous) kom från seger i Svampen i Örebro och var storfavorit i Uppfödningslöpningen i Norge. Hon stack till ledningen in i första sväng och fick varva på 1.15,6. Sedan drog undan med 1.14,7 sista 500 meterna och vann med över en sekund tillgodo till tvåan på 1.15,3a/1.609 meter.

- Det är en talang utöver det vanliga. Dixi Sisu har allt det en topphäst ska ha och hon kommer att nå långt. Hästen har otroligt steg och fin hjärt- och lungkapacitet,  kommenterade Jägersrotränaren.

Förstapriset i Uppfödningslöpningen på Bjerke var 175.000 norska kronor. Inför kvällen start hade hon två vinster på tre försök och 557.500 kronor på kontot.

Tvåa i Uppfödningslöpningen slutade Massice Attack (e. Pine Chip) för Christian Lindhardt efter resa i vinnarhålet. Hästen tränas av Skive-amatören Torben Hovgaard. Trea (långt ifrån andrapriset) och bästa norsktränade tvååring blev Marianne Landsem-tränade Sweet Hangover (e. Text Me) för Tor Arne Eggen.

Här kan ni se loppet (välj Bjerke och lopp 6)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.