Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkelt för Sjunnesson

Foto: null
Jörgen Sjunnesson vann i Berlin.

Jörgen Sjunnesson ordnade dubbla storloppssegrar i Berlin när han satte dit Peter Untersteiner-tränade Elma Lane samt Lutfi Kolgjinis Punk i Breeders Crown-lopp i Berlin.

Publicerad:

Jörgen blåste till spets tidigt med Elma Lane (e. Lindy Lane) i ett Breeders Crown-lopp för äldre ston trots åttondespår bakom bilen och fick sedan bestämma som han ville där framme. Conrad Lugauer försökte från tredje par utvändigt sista 600 meterna med egentränade Red Riding Hood (e. Quite Easy U.S.), men hästen tröttnade inne på upploppet. Istället var det Georgina Corner (e. Love You) som avslutade vassast från fjärde par ytter fram till andraplatsen.
– Jag har aldrig vunnit ett lopp med så här mycket pengar så här lätt. Elma Lane var hur reglerbar och fin som helst under loppet och jag hade mycket sparat i mål, kommenterade Jörgen.
Förstapriset var hela 28.362 euro.

Samma prissumma var det även i ett BC-lopp för femåriga och äldre hingstar och valacker. Där fick Jörgen chansen bakom tidigare Lutfi Kolgjini-tränade Punk (e. Angus Hall). Han körde till ledningen här också och det hela blev hur odramatiskt som helst. Från ledarryggen följde Conrad Lugauer med till andraplatsen med sin egen C.C.Rider (e. Love You), som nu tjänade 11.345 euro.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.