Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Etapp-vinst till Goetz

Foto: MIA TÖRNBERG
Det börjar dra ihop sig för final i Grrand National du Trot. Foto: MIA TÖRNBERG

I eftermiddag kördes den tionde etappen av den franska löpningsserien Grand National du Trot (€90.000) och vinsten gick till Visconti och Benjamin Goetz.

Publicerad:

Dagens etapp kördes i Le Mont-Saint-Michel vid gränsen till Bretagne i norra Frankrike och bäst var barfotadansande Visconti (e. Magnificent Rodney-Hematite). För sin tränare Benjamin Goetz kördes sjuåringen tidigt till ledningen. I början av upploppet gjorde Visconti ett ryck och det höll hela vägen på 1.16,2/3.250 meter. Förstapriset uppgick till 40.500 euro. Totalt har hästen vunnit 25 av 74 lopp och tjänat nästan 290.000 euro.

Tvåa slutade Vacate Money (e. Prodigious) och Jean Philippe Dubois. Det sjuåriga stoet avslutade starkt och närmade sig undan för undan, men det räckte inte hela vägen till seger. Hon noterade samma tid som vinnaren. Bronspengen gick till Tiburce de Brion (e. Ganymede) och Matthieu Abrivard efter resa i tredje-fjärde inner.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.