Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Får hoppas han skakar av sig Pd'A-förlusten"

Foto: MARIA HOLMÉN
Jörgen Westholm. Foto: MARIA HOLMÉN

Jörgen Westholm berättar för Travronden om helgens starthästar på Vincennes.

Publicerad:

Westholm var fyra med Super Light i Prix d'Amérique 2006, men Rocky Winner lyckades inte kvala in till Pd'A i år, men Rommetränaren tar ut honom i lördagens största lopp på Vincennes – Prix du Luxembourg. 
– Rocky känns fin, som han ska och efter det här loppet tar vi sikte mot Cagnes Sur Mer där han har bra lopp framöver. Läget är svårt, men det löser nog Örjan. Jag tror att han kan vara långt framme om det löser sig. 
Bästa chansen verkar vi hitta på söndag i Prix Maison Caulieres (lopp 6).
– Apollon de Kacy kommer från storseger i Cagnes Sur Mer och var fin i veckans jobb. Jag håller hästen högt och vi blev väldigt glada när vi fick så bra spår. Franck Nivard känner hästen väl och vi får hoppas att han hinner skaka av sig Prix d'Amérique-förlusten innan han tar hand om tömmarna på den här för jag är optimistisk, säger Jörgen Westholm.
På Westholms ”borg” står även Kennet Häggströms Super Ariel som tagit fyra segrar på fransk mark sedan hon skickades ner sommaren 2015. På söndag möter hon tuffa ston i Prix Helen Johansson (lopp 7). Skötaren Evelina Månsson ger oss senaste nytt. 
– Hon gick bra tid senast, men hade rest rätt långt och var inte som bäst ändå. Hon är uppfräschad efter det och nu är det betydligt bättre tryck i henne. Hon är dessutom lite argare av sig, vilket är ett gott tecken formmässigt. Vi kör barfota igen och hon har visat att hon inte gör bort sig här nere, säger hon.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.