Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Färdigtävlat för Juliano Rags?

Foto: ANNA PERSSON
Julaino Rags kan ha gjort sin sista start. Foto: ANNA PERSSON

Den norske stjärntravaren Juliano Rags har inte synts på tävlingsovalen sedan den 27 oktober ifjol. Nu kan karriären vara över.

Publicerad:

Juliano Rags flyttades förra hösten från Noralf P Braekken till Frankrike och Fabrice Souloy. Efter ganska kort tid hos Souloy upptäcktes en skada i böjsenan på ett framben.

Juliano Rags fick lång tid för sin behandling innan han den 13 oktober i år gick ett kvallopp i Frankrike på 1.15,2/2.000 meter. Efter det uppstod problem igen.
– Han fick en reaktion på böjsenan igen. Inte på samma ställe, men det är en följskada av den gamla skaden, säger Fabrice Souloy till Trav Og Galopp-Nytt.

I tisdags var veterinär på plats för att undersöka Juliano Rags.
– Det såg inte bra ut. Han har inte bräckt ner, men jag vill inte vara ansvarig att träna vidare med en sådan skada utan att vi har en klar plan på vad vi vill göra. Juliano Rags ska konkurrera mot de allra bästa och måste prestera på mycket hög nivå. Frågan är om han tål det? Ägarna kommer ner ganska snart och då får vi ta en ny diskussion hur vi ska göra. Vi kan inte ta chanser och sätta hästens liv och hälsa på spel. Detta måste vi diskutera noga, avslutar Fabrice Souloy.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.