Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fast för doping – igen!

En av Kanadas mest kontroversiella travtränare har åkt fast för doping igen! Nu har en av hans hästar – Nickle Bag – tävlat med efedrin och Bill Robinson, 68 år, kan vänta ytterligare en avstängning för doping!

Publicerad:

– Jag kan inte förklara varifrån medlet kom och inte heller vem som givit det. Vi har inte gjort något fel, säger Bill Robinson till harnessupdate.com.

Nickle Bag var en eventuell 18-oddsare på toton och slutade sjua, slagen med sex längder i det lopp på Mohawk Raceway den 30 maj som han testade positivt i. I år har Nickle Bag vunnit fem lopp på 20 starter och tjänat 155.000 dollar. Hästen åläggs startförbud i 90 dagar.

Familjen Robinson – inte bara Bill – har varit en följetong i dopingsammanhang. Hans son Brett dömdes till tio års avstängning och 40.000 dollar i böter 2007 för att hans häst Fox Valley Tribal testat positivt för  EPO (Erythropoetin).

Hans andra son, Shawn, ålades specialregler för att få tävla på Mohawk Raceway för fem år sedan. Bara hästar som han hade uppstallade inne på Mohawk Raceways stallområde fick tävla där...

Diger "meritlista"

Bill Robinson har en diger "meritlista" vad gäller dopingrelaterade förseelser. Den 19 juli 2006 återvände Robinson som tränare, sedan han avtjänat en 27 månader lång avstängning för ett flertal brott mot dopingreglementet. Robinson fick dessutom böta 125.000 dollar vid tillfället. Från början dömdes Bill Robinson till fem års avstängning, men överklagade domen och fick alltså strafflängden förkortad till 27 månader.

Nu tror Bill Robinson att det blir en tuff fight med Woodbine Entertainment (WEG).

– Jag vet inte var WEG kommer att göra, men kan jag inte tävla på Woodbine är det över för min del, säger Robinson.

Bill Robinson håller fortfarande det kanadensiska rekordet avseende inkörda pengar under en säsong: 2002 tjänade stallets hästar C$10.465.661.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.