Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Favoriten höll för trycket

I lördags eftermiddags avgjordes den 141:a upplagan av ”The run for the roses” - Kentucky Derby på Churchill Downs - detta inför en rekordpublik på lite drygt 170 000 personer.

Publicerad:

Storfavoriten American Pharoah, tränad av Bob Baffert och riden av mexikanen Victor Espinoza, höll för trycket och vann till slut ganska säkert med en längd efter en ganska stygg resa utvändigt i spåren. Tvåa inkom Flirting Man (e. Line Of David) och tredjeplatsen gick till Dortmund - även han tränad av Bob Baffert - som skött farthållningen i ledningen.

American Pharoah är efter nye och stekhete avelshingsten Pioneer Of The Nile som faktiskt också managerades av Bob Baffert, men till skillnad mot sin son American Pharoah bara lyckades knipa andraplatsen i Kentucky Derby anno 2009. Det här var Bob Bafferts fjärde inteckning i loppet och Victor Espinozas andra raka. Segertiden blev 2.03 över 2 000 meter och det är normalt sett inget att yvas över. Det var sättet som treårige America Pharoah gjorde det på som väcker drömmen om att en häst äntligen ska kunna ta hem Triple Crown för första gången sedan Affirmed lyckades med bedriften 1978.
– Drömmen lever. Det är en fantastisk häst som glädjande nog var precis lika bra som alla experter sagt på förhand, skämtade Bob Baffert efter loppet.

Nu väntar alltså Preakness Stakes på Pimlico om två veckor och sedan Belmont Stakes i New York tre veckor senare.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.