Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Favoriterna i duell

Foto: null
Eric Raffin red vinnande Dreamer Delo.

I hingstarnas motsvarighet till Prix Ali Hawas, Prix Felicien Gauvreau, gjorde de bästa treåriga montéhästarna upp och det blev en spännande duell mellan Dreamer Delo och Dhikti Vedaquais.

Publicerad:

De båda favoriterna inledde nere i kön, men attackerade på sista bortre långsidan. Eric Raffin red till ledningen med Dreamer Delo (e. Ready Cash) in i sista sväng och fick Dhikti Vedaquais (e. Thorens Vedaquais) utvändigt om sig.

De två ryckte ifrån sig övriga fältet och in på upploppet såg det ut som den utvändige Dhikti Vedaquais hade kopplat grepp, men när han hade passerat Dreamer Delo, så lyfte Eric Raffin ut sin häst i banan och kom tillbaka starkt och kunde kontra till säker seger. Förstapriset var 54.000 euro och segertiden blev 1.17,0/2.700 meter.

Det var tredje raka segern för Sebastien Guaratos treåring efter att blivit diskad i sina två första starter. Efter att sedan har vunnit ett mindre montélopp i slutet av januari har Dreamer Delo vunnit tvåa raka grupp II-lopp, då han även vann Prix Edourad Marcillac för ett par veckor sedan.

Dreamer Delo’s mamma Reverie d’Ar (e. Kuadro Wild) var själv en framgångsrik unghäst. Som treåring vann hon grupp II-loppet Prix Holly du Locton, som är det första grupp II-loppet för treåriga montéhästar. Hon tävlade även framgångsrikt i sulky och tog ett par andraplatser i grupp II-sammanhang tidigt i karriären. Dreamer Delo är hennes andra avkomma.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.