Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Favoritfall på Vincennes

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Sébastian Ernault fick fira på Vincennes på söndagen. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Det blev ingen seger för Elladora de Forgan i grupp II-loppet Prix Philippe du Rozier för fyraåriga hästar. Favoriten fick nöja sig med andrapriset bakom en rejäl Exotica de Retz.

Publicerad:

Elladora de Forgan var hårt betrodd i söndagens största montélöpning på Vincennes. När värsta hotet Etonnant sedan galopperade från start såg det än mer lovande ut för Franck Leblancs dubbla grupp I-vinnare.

Men Exotica de Retz (e. Prodigious) ville annat. Sébastian Ernaults sto tävlar uteslutande under sadel och på söndagen svarade hon för ännu en stark insats i disciplinen. När ledande Ever Dream Music kastade in handduken efter 1.10,6 första 1.175 meterna tog Exotica de Retz och Delphine Beaufils Ernault över kommandot. Och släppte sedan ingen över bron.

Elladora de Forgan följde med i rygg genom slutkurvan och vid upploppets början vred Franck Nivard ut för angrepp. Favoriten gjorde ett försök till att utmana, men bröt ut i vida spår och i stället gick Exotica de Retz undan till en knapp, men säker seger på tiden 1.11,8 över 2.175 meter. Segern var värd 54.000 euro och var Exotica de Retz tredje med grupp II-status.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.