Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Femte raka för Montgomery

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Montgomery Hill vid ett besök på Solvalla under Elitloppshelgen. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Montgomery Hill har hunnit blivit tolv år, men det är inget som stoppar honom. Han årsdebuterade idag på Billund i ett snabblopp med bara sex hästar, men klassen på loppet var ganska hög med tanke på att det bara var 20.000 danska kronor i förstapris.

Publicerad:

Flemming Jensen och Montgomery Hill kunde försvara upp ledningen och sedan var loppet i princip över. Han öppnade på första 500 meterna på 1.14,0 och kom upp till 1.000 meter på 1.14,7. Sedan såg det ut som att han skulle bli utmanad på upploppet, men sträckte på sig och förlängde segerraden till fem segrar efter att avslutat fjolåret med fyra raka.

– Han betyder mycket för alla oss, speciellt för Tina som tränar och passar hästen. Han går inte lika hård träning som några andra av våra hästar och får några morötter extra. Han har rutinen och när han ser bilen blir det en helt annan häst, sa Flemming Jensen i vinnarcirkeln.

Montgomery Hill har nu tjänat 3.045.719 danska kronor och vunnit 38 av 95 lopp. Dagens segertid skrevs till 1.13,5a/1.900 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.