Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fina framgångar för Niskanen

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Jarmo Niskanen hade många anledningar att vara glad igår. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Jarmo Niskanen hade en fin fredagkväll i Laval då han kunde räkna i en dubbelseger i Prix de Saint-Malo och ytterligare en andraplats under kvällen, men den största segern kom på Vincennes där han hade satt upp Jean Michel Bazire i sulkyn.

Publicerad:

Segern kom genom Stall Skyttens Cicerono (e. Orlando Vici) som tillsammans med Jean Philippe Monclin direkt hittade till ledningen och sedan stannade där hela vägen. I sista sväng lämnade han övriga fältet och vann överlägset på 1.18,0/2.875 meter. Bakom spurtade Jarmo Niskanen själv in på andraplatsen med Cerenzo Turbo (e. Ganymede), som gick ett starkt slutvarv i spåren, men var aldrig något hot till stallkamraten.

Förstapriset i Prix de Saint-Malo var 5.850 euro och andrapriset var 3.250 euro.

Stall Skytten kunde även räkna in en andraplats i Prix de Nantes då Banguro (e. Ready Cahs) bara fick ge sig mot Bombo de Carentone (e. Look de Star). Banguro hanade långt ner i kön, men avslutade starkt sista halvvarvet ute i spåren och hade grepp mitt på upploppet, men fick ge sig den sista biten.

Både vinnaren och tvåan hamnade på tiden 1.17,0/2.875 meter och Banguro fick 3.500 euro för sin andraplats.

Mest prispengar av Jarmo Niskanens hästar fick dock Cash Diva (e. Ready Cash) som lyckades vinna Prix Urania på Vincennes. Efter att spurtat ner konkurrenterna över upploppet vann hon med en säker längd på 1.16,1a/2.100 meter. Förstapriset var 16.200 euro.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.