Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fler svenska framgångar

Foto: ALN
Björn Goop kunde räkna in en tränarvinst i Mauquenchy. Foto: ALN

Det är många svenska hästar som är ute och startar runt omkring i Frankrike idag. Björn Goop kunde räkna in en tränarseger i Mauquenchy, medan Robert Bergh fick en andraplats i La Capelle.

Publicerad:

Treårige Crack Atout (e. Niky) står i Frankrike som i träning hos Björn Goop, men i Sverige hos Tomas Malmqvist. Efter att galopperat i debuten i Kalmar i slutet av augusti gjorde han första starten i Frankrike och det slutade med seger direkt. Han vann på 1.19,2/2.850 meter tillsammans med Jérémy Gaston Van Eeckhaute i sulkyn. Han var tiondelen före tvåan i mål och belönades med 5.400 euro i förstapris.

I La Capelle var Courant-ägda Chemsak Vedaquais (e. Coktail Jet) tvåa. Han fick 3.750 euro för den insatsen. Även Robert Berghs treåring gjorde sin första start i Frankrike efter att inlett karriären i Sverige där han vann på Åby i början av september.

I Laval blev det en svensk tredjeplats i montéloppet Prix Annick et Georges Dreux. Carl-Otto Göranssons Paramount var trea i mål bakom Bijou d’Auvillier (e. Kepler) och Talicia Bella (e. General du Pommeau) som hade en hård upploppsstrid där den förstnämnde kunde vinna, men blev diskad för en galopp i början av upploppet.

Lutfi Kolgjinis Valetta Strix var ett par längder efter Paramount som fyra i mål och fick tredjeplatsen efter diskningen. Tredjeplatsen var värd 5.600 euro, medan vinnaren fick 18.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.