Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Flera chanser till ny fullträff

Foto: LISA PHOTO
All The Time är med i BC-finalen i Kanada. Foto: LISA PHOTO

De tvååriga stonas Breeders Crown-försök kördes på Woodbine i Toronto på fredagskvällen och i blåsiga kyliga förhållanden blev det som oftast: succé för en svensk tränare.

Publicerad:

Jimmy Takter lade beslag på förstaplatserna i de båda uttagningsloppen för tvååriga ston och först ut var Haughty (e. Donato Hanover-Letsjusttalkaboutme), körd av Dave Palone och det blev ett märkligt lopp med flera galoppinslag.

Takters Franniegetyourgun drog till tät för Yannick Gingras, men galopperade strax efteråt och istället blev det Jimmy Takters Kathy Parker i spets för John Campbell. 
 
Inför slutsvängen gjorde David Miller ett drag bakom favoriten Broadway Donna och strax efter att ekipaget övertagit ledningen rullade kulldrottningen över i galopp. Med Kathy Parker åter i tät blev utgången en öppen historia och bäst fart över upploppet hade Jimmy Takters Haughty. Haughty satt som femma på innerspår och serverades ryggar fram till upploppet.
 
Segertiden blev 1.14,0a/1.609 meter.
 
Till final gick även Magical Wonder – som spurtade fint bakom vinnaren – Kathy Parker, Womans Will och Emoticon Hanover.
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/LEqLgILXhig" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>
 
 
För All The Time (e. Muscle Hill-Cantab It All) blev det en mycket bekväm och imponerande försöksseger. Yannick Gingras skickade den Jimmy Takter-tränade tvååringen till ledningen efter 300 meter och när favoriten Caprice Hill lämnade tredje inner och avancerade mot ledaren valde Gingras att trampa på gaspedalen för att inte låta Caprice Hill få närkontakt. All The Time spänstade undan till vinst på 1.12,2a/1.609 meter.
 
Caprice Hill slutade tvåa, medan Black Broadway lade beslag på bronspengen. Till final går också Tymal Tempest och Dewdle All Day.
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/pGeevhSUbDk" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>
 

Startlista Breeders Crown tvååriga ston ($600.000)

Häst-Kusk-Tränare
1.Tymal Tempest-Jack Moiseyev-Ervin Abdulov
2.Dewdle All Day-Körsven ej klar-Dustin Jones
3.Womans Will-Andy Miller-Julie Miller
4.All The Time-Yannick Gingras-Jimmy Takter
5.Haughty-Dave Palone-Jimmy Takter
6.Magical Wonder-körsven ej klar-John Macmillan
7.Kathy Parker-John Campbell-Jimmy Takter
8.Black Broadway-Brian Sears-Michael Eaton
9.Emoticon Hanover-Sylvain Fillion-Luc Blais
10.Caprice Hill-Tim Tetrick-Tony Alagna
ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.