Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Försöksvinnare från Malmqvist

Foto: MARIA HOLMÉN
Tomas Malmqvist hade två försöksvinnare på Charlottenlund. Foto: MARIA HOLMÉN

Det kördes Kriterie-kval i Danmark idag och Jägersros Tomas Malmqvist fick med tre hästar till finalerna. Aron The Baron och Alex Tröjborg gick vidare i den öppna klassen och Awesome Annie vann försök i stoavdelningen.

Publicerad:

Malmqvists Aron The Baron (e. Västerbo Prestige) hittade till ledningen och fick bestämma. Via snabbare slutrunda höll treåringen undan på 1.14,7a/2.000 meter.
- Det finns mycket utveckling i hästen, sade körande Steen Juul.

I det andra försöket svarade Adam Rush (e. Great Challenger) för en stark insats i händerna på Birger Jörgensen. Jens Jörgen Nielsens häst fick svar i spetskörning och segrade trots tufft tempo dödens. Han noterade 1.15,5. Här slutade Tomas Malmqvists Alex Tröjborg oplacerad, men han gick vidare till finalen via det danska poängsystemet.

Det tredje försöket var Alex (e. Love You) smått överlägsen i för Rene Kjär. Karsten Holms häst fick trava i dödens och kom hem på 1.14,3. Treåringen är obesegrad efter sju starter 2015 och är hästen att slå i finalen – speciellt när det handlar om längre distans.

Danskt Kriterium 2015

Häst - Tränare
Aron The Baron - Tomas Malmqvist
A Perfect Torkdahl - Frantz Praëm
Apollo Damgård - Casper Jensen
Adam Rush - Jens Jörgen Nielsen
Amazing Dynamite - Ken Ecce
Armani Hyrdehöj - Kaj Jensen
Axel - Karsten Holm
Alonso - Ken Ecce
Ankerstjerne M T - Arne Normann
Bästa fyra:
A Delicious One - Henrik Lönborg
Till final via poäng:
Alex Tröjborg - Tomas Malmqvist
A’ka Själ Skov - Kent Friborg

Finalen i Kriteriet körs söndag den 4 oktober över 2.500 meter autostart och med 450.000 danska kronor i samlad prissumma.

Stoavdelningen

Tomas Malmqvists Awesome Annie (e. Västerbo Prestige) får försvara de blågula färgerna i stoklassen. Hon blev överflyglad från början, men körande Christoffer Eriksson körde till efter bit och 1.350 kvar satt stoet i ledningen. Awesome Annie drog i 1.14-tempo och höll undan med knapp marginal på 1.14,8/2.000 meter.
- Känslan var att Awesome Annie var först. Det var löst underlag, hästen kräver fäste och kommer att vara ännu bättre om hon får bättre grepp, sade Christoffer Eriksson.

Another C N (e. Buvetier d'Aunou) och Flemming Jensen fick trava i dödens och såg slagen ut, men hästen kontrade till seger på 1.15,7.
- Sista 100 meterna kämpade hon sig till segern. Another C N är en av tre-fyra hästar som kan vinna finalen, sade Jensen.

Det tredje försöket gick till Amalie Bork (e. Beaumont anover), som tränas av Villy Christensen och kördes av Morten Friis. Hästen svarade för en fin insats utvändigt ledaren och landade på 1.15,6.
- Det var duktigt gjort och jag tror på chans i finalen, sade Friis.

Stokriteriet körs söndag den 4 oktober på Charlottenlund och den samlade prissumman är 250.000 danska kronor. Distansen meter 2.000 meter autostart.

Stokriteriet

Häst - Tränare
Awesome Annie - Tomas Malmqvist
An Ji Bakkely - Rene Jonassen
Allquiteeasy K G - Knud Mönster
Another C N - Flemming Jensen
Avenue Bouleward - Bent Viborg Petersen
Alberte Mols - Hans Ulrik Kristensen
Amalie Bork - Villy Christensen
Alongcameaspider - Peter Rudbeck
Amaretto - Steen Juul
Bästa fyra:
Amazing Starfish - Gordon Dahl
Till final via poäng:
a’Ivo Torkdahl - Frantz Praëm
Ariana Tröjborg - Nicolaj Andersen

I båda klasserna gick 20.000 danska kronor till vinnaren i försöken.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.