Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fransk topphäst på väg tillbaka

Foto: GERARD FORNI
Amiral Sacha siktar mot comeback i augusti. Foto: GERARD FORNI

Den franske topphästen Amiral Sacha hade en lysande höst och vinter, men har inte synts till på banan sedan 11 april. Nu rapporterar franska facktidningen Paris Turf att femåringen är på gång.

Publicerad:

Florent Lamares stjärna Amiral Sacha (e. Ganymede) svarade för många starka prestationer ifjol, bland annat vid andraplatserna i Europaderbyt och Criterium Continental och vinsterna i grupp II-loppen Prix Jean le Gonidec och Prix Henri Levesque.

Nu har femåringen avslutat sin första avelssäsong och siktas att startas igång under augusti. Enligt Paris Turf siktar de på comeback den 4 augusti i Cabourg innan det blir Prix Jockey den 17 augusti och Criterium des 5 Ans den 29 augusti.

I tisdags kväll testade även Eric Raffin hästen i monté i Cabourg, men det föll inte väl ut då han enligt kusken till Paris Turf blev nervös och inte trivdes med sadel på ryggen. Därför lär vi få fortsätta se Amiral Sacha med sulky bakom även i år.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.