Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Full fart i Paris

Foto: GERARD FORNI
Un Mec d'Heripre i dagens lopp i Paris. Foto: GERARD FORNI

Trea i Elitloppet. Trea i Oslo Grand Prix. Idag tog Un Mec d'Heripre en efterlängtad fullträff i Prix de Washington (€120.000).

Publicerad:

Det gick undan från början i sprinterloppet Prix de Washington (€120.000) på Enghien. Tio hästar var med bakom bilen och Aladin d'Ecajeul snabbstartade till ledningen för att släppa till Un Mec d'Heripre (e. Orlando Vici). I händerna på Jean Michael Bazire öppnade åttaåringen första 609 meterna efter 1.09,2 och första 1.109 meterna passerades i underkant av 1.10.

Favoriten och titelförsvararen Robert Bi fick dryg inledning fram till dödens, men trots grovjobb var han den enda som kunde utmana ledaren över Enghiens långa upplopp. Fast Paul Hagoorts häst kunde inte gå i farlig närhet av Un Mec d'Heripre, som länsade undan till säker seger på 1.09,9a/1.609 meter. Fabrice Souloys häst belönades med 54.000 euro. Un Mec d'Heripre är klar för Hugo Åbergs Memorial på Jägersro den 26 juli.

Un Mec d'Heripre är en av fyra vinnare i Prix de Washington som sprungit under 1.10. Sedan tidigare har Rapide Lebel (1.09,4), Meaulnes du Corta (1.09,6) och Jag de Bellouet (1.09,9) gjort det.

Robert Bi knep alltså andrapriset för Robin Bakker och trea blev Aladin d'Ecajeul och Eric Raffin. Han tränas av Sébastien Guarato.
Svenskfödda trion Vincennes, Zorro Photo och Amour Rapide var med i loppet och bäst gick det för Zorro Photo, som slutade sexa och fick 2.400 euro.

Nära svensk skräll

I Prix du Roussillon (€48.000) var svenskfödde Jaguar Broline (e. Pine Chip), i träning hos Henk Grift, nära att skrälla. Tioåringen kördes till ledningen mitt i loppet och vara nära att hålla undan med en aktiv Dominik Locqueneux i sulkyn. Han kunde dock inte stå emot stoet Vanetta d'Azur (e. Lejacque d'Houlbev) den sista biten. Hon vann för sin tränare Arnaud Desmottes på 1.13,6a/2.150 meter och tjänade 21.600 euro.
Svenskfödde Perfect Power (e. Ken Warkentin) spurtade in som trea. Han är numera hos bröderna Martens.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.