Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Galopp för Ludde-uppfödning

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Jean Michel Bazire körde vinnaren Cap Matyss. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

I dagens sista grupp-lopp på Vincennes blev det galopp för den Lutfi Kolgjini-uppfödde Capone Face Loppet vanns istället av favoriten Cap Matyss som var vass från ledningen.

Publicerad:

Franck Nivard satte Capone Face (e. Ready Cash) i ledningen, men valde att släppa till stallkamraten Cap Matyss (e. Love You) efter den första svängen. Efter 700-800 meter galopperade Capone Face i ryggen på ledaren och fyraåringen blev diskad.

I ledningen fortsatte Jean Michel Bazire att dra på i ganska bra tempo med den Franc Leblanc-tränade Cap Matyss och loppet gick i 1.13-1.13,5-tempo hela vägen. Över upploppet gick han ifrån med ett par längder och vann på ett övertygande vis.

Det var första segern i år för Cap Matyss och även den första segern i grupp-sammanhang, men han vann fyra mindre lopp som treåring. Segern i grupp III-loppet Prix Vindex var värd 42.750 euro och segertiden skrevs till fina 1.13,2/2.700 meter.

Även andrapriset gick till en Love You-son då Clif du Pommereux blev tvåa, medan Caid de Jumilly (e. Oiseau de Feux) blev trea.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.