Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Glad-häst tog femte raka

Den i Tyskland verksamme svenske tränaren Lars-Erik Glad har en humörhöjande häst i franske Amiral de Retz. Fem raka segrar ståtar han nu med.

Publicerad:
Sexårige Amiral de Retz (e. First de Retz) reste i söndags till Strasbourg i Frankrike för att ta sin femte raka seger, efter fyra raka i så kallade PMU-lopp under vintern i Gelsenkirchen. Det gick vägen. Körande Jochen Holzschuh tog en tredjetagg fram till dödens och därifrån vann Amiral de Retz mycket enkelt på 1.17,9/2.800 meter, värt 6.750 euro.
 
- Det här var ett viktigt lopp. Amiral de Retz var tvungen att komma över 30.000 euro insprunget före 1 april för att fortsätta vara startberättigad i sitt födelseland Frankrike. Det beror på att hästarna inte får ha tjänat ”för lite” om de ska vara tillåtna att tävla i Frankrike när kommer upp i åldrarna. Nu är Amiral de Retz förbi den gränsen, säger Lars-Erik Glad.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.