Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goop bakom grupp II-vinnare

Foto: GERARD FORNI
Glada miner efter Timone EK:s storseger. Foto: GERARD FORNI

Fabrice Souloy och Björn Goop jublade sedan Timone Ek reglerat Gran Premio Citta' di Torino från dödens.

Publicerad:

Det högklassiga grupp II-loppet i Turin såg en klar vinnare i Timone EK (e. Mr Vic) på tiden 1.13,6a/2.060 meter.
Från tredje ytter tog Björn Goop ett initiativ 1.200 meter från mål och landade utvändigt om ledande fjolårets Derbytvåa Tesoro Degli Dei och Pietro Gubellini. I sista sväng hade Timone Ek kopplat grepp på den stumnande ledaren och i spåren utmanade istället Troja d'Asolo och Rene Legati, vilka attackerat från fjärde utvändigt på sista bortre långsidan.
Goop höll dock igång Timone Ek och hingsten utökade snarare avståndet till andrapristagaren Troja d'Asolo över upploppet.
Fjolårets italienska Derbyvinnare Testimonial Ok drog direkt till spets, men släppte efter ett halvvarv.
När ledaren tröttnade hamnade Enrico Bellei och Testimonial Ok i halvrisiga ryggar, men hittade till slut loss i utgången av sista sväng, men ringrosten var betänklig och hästen föll tillbaka. Temon Your SM var desto piggare och spurtade till sig tredjepriset från tredje inner.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.