Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goops snygga tvilling

Foto: SCOOPDYGA.COM
Björn Goop tog en dubbelseger i Lyon. Foto: SCOOPDYGA.COM

Björn Goop kunde räkna in en snygg tvilling i Lyon i eftermiddags.

Publicerad:

Uroy och Lovelock gjorde båda Frankrikedebuter och det slutade på bästa sätt. Pierre Vercruysse placerade Uroy (e. Juliano Star) i rygg på en småhet ledare och mitt på upploppet kopplade hästen grepp och fick då direkt stallkamraten från tredje inner över sig. I en tuff duell närmade sig Lovelock hela vägen och på mållinjen var de nästan oskiljaktiga. Båda hästarna noterade samma sluttid – 1.15,4/2.700 meter – men Uroy hade marginalerna på rätt sida. Vinnaren fick 12.600 euro och tvåan 7.000.
Franck Nivard satt i tredje utvändigt bakom Peter G Normans Mystery Love och styrde till attack genom sista sväng. Spurten ebbade ut i god tid och hästen tappade mycket på täten sista 150 meterna. Svenskägda Gitano, körd av Jean Michel Bazire, satt en bit bak i kön, testade i vida spår över upploppet men visade inget extra i avslutningen. Båda hästarna slutade oplacerade.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.