Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Guarato satte punkt

Foto: JEANNIE KARLSSON
Ustinof du Vivier och Matthieu Abrivard var med i Elitloppet 2015. Foto: JEANNIE KARLSSON

Tunge favoriten Ustinof du Vivier hade inga bekymmer att i en speeduppgörelse ta hem Prix de l'union Europeenne.

Publicerad:

Sébastien Guarato har haft ett fantastiskt vintermeeting och vad passade väl bättre än att han fick sätta punkt för detsamma med seger i sista stora Prix de l'union Europeenne?
Dagens huvudlöpning blev inte jättespännande sedan Matthieu Abrivard tidigt övertagit och fått dirigera i täten bakom Ustinof du Vivier (e. Look de Star). Det blev inte svårare sedan ett av motbuden Alderman (Eric Raffin) galopperat bort sig i ett tidigt skede.
Över upploppet såg det ett tag ut som att andrapristagaren Scarlet Turgot skulle kunna utmana, men ledaren svarade säkert och vann på 1.14,4/3.000 meter.
Trea från andra ytter slutade Tom Rush och Gildas Donio. Robert Berghs Kadett C.D, körd av Dominik Locqueneux, lämnades först i andraspår och backades sedan ner i femte inner. Hästen såg sedan inte ut att få helt fritt och hade sparat bakom hästar.
Förstapriset var 72.000 euro.

 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.