Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hagoorts nye stjärna?

Foto: MARIA HOLMÉN
Paul Hagoort. Foto: MARIA HOLMÉN

Holländske tränaren Paul Hagoort fortsätter att plocka fram slagkraftiga unghästar. Igår visade han upp en spännande treåring på Vincennes.

Publicerad:

Det handlade om Cantab Hall-hingsten Tuonoblu Rex som tillsammans med Robin Bakker tog hem Grupp 3-löpningen Prix de Faulquemont. Hästen är obesegrad efter tre starter och vann ju så sent som den 19 april Pay Dirt Mindelöp i Skive.
Tuonoblu Rex hängde i tredjespår första biten innan Bakker gasade till täten dryga 2.000 meter från mål. Där fick ekipaget inte sitta så länge för med hälften kvar att springa drog Cocktail Meslois och Pierre Belloche till täten. Första 1.200 meterna passerades efter 1.17,2 och upp till 1.700 meter var tempot 1.16,6.
Robin Bakker agerade coolt och vred lugnt ut Tuonoblu Rex som första häst i andraspår med 700 meter kvar att springa och över upploppet finåkte han ifrån de övriga konkurrenterna på tiden 1.15,2/2.700 meter. 
Förstapriset var 29.700 euro.

 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.