Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hemmajubel i Oslo Grand Prix

Foto: Simon Hagen/stalltz.se
B.B.S.Sugarlight ordnade första norsktränade vinsten i Oslo Grand Prix sedan 2005 när Steinlager vann. Foto: Simon Hagen/stalltz.se

B.B.S.Sugarlight ordnade jubel på Bjerke idag. Fredrik Solbergs sexåring vann Oslo Grand Prix på 1.11,3/2.100 meter - tillika löpningsrekord i storloppet i Oslo.

Publicerad:

Peter Untersteiner satt som vanligt i sulkyn och från spår tre bakom bilen kördes B.B.S.Sugarlight till ledningen efter 500 meter i en 1.09,4-öppning. Hästen fick dämpa tempot och in på slutrundan fick han Mosaique Face på utsidan.

Elitloppstvåan kunde dock inte utmana utmana utan värsta hotet var vinnarhålets Oasis Bi. Stefan P Petterssons häst fick luckan knappt 100 kvar med Björn Goop, men sjuåringen fick nöja sig med andrapriset.
- Det är en fantastisk resa jag har fått följa med på. Vi har haft bra teamwork familjen Solberg och jag. Idag var B.B.S.Sugarlight nästan för lugn, men det var tacksamt att hästen inte pullade bort krafter, sade Peter Untersteiner.

Förstapriset i Oslo Grand Prix är 1,5 miljoner norska kronor.
- B.B.S.Sugarlight är Norges bäst häst. Det var surt i Elitloppet, men det är glömt och jag tycker att det är större att vinna här, sade Fredrik Solberg efter årets andra storloppsvinst. Hästen vann tidigare i år Olympiatravet.
Sexåringen är svenskfödd och hans far Super Light segrade i Oslo Grand Prix 2007.

Trea slutade Papagayo E. och Vidar Hop efter strålande avslutning i vida spår. Femåringen tränas av Jan Kristian Waaler.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.