Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Höga böter för dopingtränare

Foto: Stefan Melander/stalltz.se
Fountainbleau Volo är en av de hästar som Jeff Dauplaise tränat. Fem år framåt är han utestängd från all hästsport i staten New Jersey och ska dessutom betala 25.000 dollar i böter. Foto: Stefan Melander/stalltz.se

Den amerikanske travtränaren Jeff Dauplaise har dömts till 25.000 dollar i böter och fem års avstängning för innehav av ett stort antal förbjudna medel och däribland anabola steroider.

Publicerad:

Ifjol gjorde veterinärmyndigheterna i New Jersey ett nedslag hos Jeff Dauplaise och kunde peka på att han använt en person utan licens för att utföra veterinära uppgifter. För detta dömdes Jeff Dauplaise till 2.500 dollar i böter och sex månaders avstängning!

Men detta var bara början...den 9 april hittades kanyler och sprutor i hans stall på en anläggning som lyder under New Jersey Racing Commission.

Vid samma tillfälle hittades de förbjudna medlen zinconotide, chlorpromazine och prestationshöjande kobolt.

New Jersey Racing Commission fann också stanozol, vilket är en anabol steroid. Även flunixin, hyaluronate Acid, gammaaminosmörsyra (GABA), fenylbutazon, tripelennamin, metokarbamol, glykopyrrolat, dexametason, guaifenesin, furosemid, flumetason, hydrochlorthiazide och trichlormethiazid hittades hos Jeff Dauplaise.

Totalt dömdes Jeff Dauplaise till 25.000 dollar i böter och han stängs av från den 16 mars i år till den 28 mars 2021. Under den här tidsperioden nekas Jeff Dauplaise tillträde till alla träningsanläggningar och tävlingsarenor som ligger under New Jersey Racing Commissions flagg i staten New Jersey.

I år han Jeff Dauplaises hästar vunnit tre lopp på 17 starter och sprungit in 24.437 dollar. Förra året blev det tio vinster på 116 starter och 126.177 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.