Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hotas av nedläggning

På grund av dansk travsports ekonomiska situation hotas tre travbanor att stängas ner.

Publicerad:

I torsdags eftermiddag mottog travbanorna i Danmark ett brev från Hestesportens Finansierings Fond (HFF) där det framgick att de ekonomiska drifttillskotten till banorna i Odense, Billund och Nyköping dras in från årsskiftet som följd av travsportens ekonomiska situation, skriver travservice.dk.

Sanningen är den att HFF 2016 har 25 miljoner danska kronor mindre än 2014 att dela ut till trav- och galoppsporten, det vill säga 72 miljoner. En siffra som minskas med fem miljoner 2017 och ytterligare fem miljoner 2018.

Som grund till beslutet ligger bland annat de sportsliga kriterierna för banorna med licenser och hästar anknytna till banorna, samt den spelmässiga rangordningen baserad på statistik från Danske Spil.

Det kan dock vara fortsatt möjligt för banorna i Odense, Billund och Nyköping att köra lopp under 2016, om de själva kan skapa den ekonomiska grunden för driften. Då kommer HFF göra en tillgänglig budget för prispengar.

Dessutom kommer övriga banor i Danmark kunna förvänta sig ett mindre drifttillskott framöver från HFF.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.