Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Inga framgångar för Lugauer

Foto: HANOLD/ALN
Conrad Lugauer hade ingen framgång i Berlin. Foto: HANOLD/ALN

Idag kördes uttagningsloppen till det 120:e tyska Derbyt på Berlin Mariendorf. Conrad Luaguer hade två hästar till start i kvalen, men fick åka hem utan några finalplatser.

Publicerad:

Först ut i Conrad Lugauers duo var Floyd Fortuna (e. Yankee Glide), som tillhörde de mest betrodda i det första försöket. Han hade inte sin bästa dag och efter en resa i rygg på ledaren och tredje invändigt gick han ut i dödens på sista bortre långsidan, men var aldrig segerfarlig och slutade sexa i mål.

Vann loppet gjorde istället skrällen Halva von Haithabu (e. Here Comes Joey), som spetsade och släppte till favoriten Falcon Dragon (e. Love You). När luckan kom över upploppet, spurtade han lätt ner spetshästen och vann enkelt. Segertiden blev 1.13,7a/1.900 meter.

Conrad Lugauers andra häst var Gri Power Jet (e. Coktail Jet), som var ute mot förhandsfavoriten till slutseger, Cash Hanover (e. Love You). Lugauers häst sågs aldrig med chans, medan favoriten vann försöket efter att tagit över ledningen på sista bortre långsidan efter att det varit ordentlig körning i inledningen av loppet. Segertiden skrevs till 1.13,8a/1.900 meter efter den snabba öppningen.

Den som kan utmana Cash Hanover i finalen är Paul Hagoorts Ferrari Kievitshof (e. Credit Winner). Treåringen är fortfarande obesegrad efter fem starter efter att övertagit ledningen i första sväng för att sedan vara helt överlägsen i sitt kval tillsammans med Robin Bakker. Ferrari Kievitshof vann på 1.14,4a/1.900 meter efter att fått bestämma mitt i loppet.

I det fjärde och sista försöket blev det ytterligare en favoritseger. Flashback (e. Expo Bi) tog hand om ledningen i snabb öppning, men sedan fick han bestämma som han ville. Över upploppet gick han undan för drivning från bra avslutande Fox Dragon (e. Goetmals Wood). Segertiden blev den långsammaste av de fyra, 1.15,2a/1.900 meter.

Inkvalade hästar:
Försök 1:

Halva von Haithabu (e. Here Comes Joey) – Holger Neumann
Falcon Dragon (e. Love You) – Hugo Langeweg Jr
Ingmar Flevo (e. Ganymede) – Marion Jauss

Försök 2:
Ferrari Kievitshof (e. Credit Winner) – Paul Hagoort
Tokay (e. Timberland) – Gerhard Biendl
Ivo (e. Turbo Sund) – Gerhard Mayr

Försök 3:
Cash Hanover (e. Love You) – Heinz Wilhalm
Nikkei (e. Muscles Yankee) – Marion Jauss
Friendship Newport (e. Main Wise As) – Henk Grift

Försök 4:
Flashback (e. Expo Bi) – Arnold Mollemo
Fox Dragon (e. Goetmals Wood) – Maik Esper
Raffaelo Diamant (e. Chocolatier) – Wolfgang Nimczyk

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.