Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingen Bazire i Elitloppet

Foto: MIA TÖRNBERG
Jean Michel Bazire kan inte köra i årets Elitlopp. Foto: MIA TÖRNBERG

Världskusken Jean Michel Bazire kommer inte att köra Un Mec d’Heripre i årets Elitlopp. Han är upptagen av ett minneslopp till sin fars ära i franska Sable-sur-Sarthe.

Publicerad:

Franske topptränaren Fabrice Souloy har redan fått två Elitloppsinbjudningar för sina färska storloppsviunnare Your Highness och Un Mec d’Heripre. Den sistnämnde segrade i Argentan i lördags på 1.10,0 medan Your Highness samma dag vann Olympiatravet. Souloy vill helst att Jean Michel Bazire kör Un Mec d’Heripre i Elitloppet, men det ser inte ut att bli så. Anledningen är enligt Trav Og Galopp-Nytt att Bazire redan lovat bort sig till sin forna hemmabana i Sable-sur-Sarthe.
– De har ett minneslopp för hans far Michel Bazire och det är något som Jean Michel inte kan avstå, berättar Fabrice Souloy för TGN.

Souloy räknar nu istället med att Franck Nivard kör någon av de två Elitloppshästarna.
– Jag tror att  Un Mec d’Heripre är bäst av de två över kort distans.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.