Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Järvsörappen i topp

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Dubble Derbyvinnaren Järvsörappen. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Järvsörappen och Jomar Blekkan vann svenska Kallblodsderbyt och idag tog duon även hem Derbyt hemma i Norge. Där bakom lade Smedsbo Faksen beslag på andrapriset.

Publicerad:

Jan-Olov Persson-tränade Smedsbo Faksen (e. Järvsöfaks) tog hand om ledningen för Ulf Ohlsson och drog i 1.26-tempo. Hagmyrenhästen såg länge stark ut, men han hade inget svar mot Järvsörappens vassa avslutning. Blekkans häst var "bara" tvåa i försöket och fick bakspår i finalen. Därifrån hittade fyraåringen fjärde ytter och i sista sväng chansade Blekkan på innerspår. In på upploppet kom luckan och Järvsörappen vann säkert på 1.24,4/2.600 meter.

- Det var inte optimalt i kvalet, men idag gick det bättre. Det är små marginaler och hade jag kört fast hade jag kört som en idiot, men idag fick vi fritt, sade Jomar Blekkan.

Förstapriset uppgick till 750.000 norska kronor och kallblodet har totalt över 2,7 miljoner på kontot efter 15 vinster på 26 starter.

Smedsbo Faksen var tvåa och tjänade 375.000 norska kronor. Teddy Gutten Stöen var tapper trea från dödens med Tom Erik Solberg. Han tränas av Jan Kristian Överdal.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.