Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Klassisk träningscamp bommar igen

Foto: Stefan Melander/stalltz.se
Showplace Farm försvinner som träningsaläggning från den 1 oktober i år och det betyder att tränare som Linda Toscano, Steve Elliott och Patrick Lachance får söka efter nya gårdar. Foto: Stefan Melander/stalltz.se

En av New Jerseys absolut finaste träningsanläggningar – Showplace Farm – stänger efter 36 år. Här har många Hambletonian-vinnare stationerats och fostrats – under senare år bland andra Donato Hanover och Market Share. Även flera svenska tränare som Per Eriksson, Anette Lorentzon och Staffan Lind har haft sin vistelse på Showplace Farm under årens lopp.

Publicerad:

Den 1 oktober i år slår alltså Showplace Farm igen sina portar och anläggningen som innehåller 425 boxar har inte längre någon ekonomisk bäring för sulkyhästar.

– Det har varit en bra bussiness, säger general manager Bix DiMeo till ustrotting.com.

Han fortsätter:

– Med färre hästar tävlande och det rådande ekonomiska klimatet här i New Jersey för travsport fungerar inte längre denna affärsmodell för oss.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.