Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Korvenoja kvalade in fyra

Foto: HANOLD/ALN
Tuomas Kovenoja hade en bra kväll på Tevio igår. Foto: HANOLD/ALN

Det var ont om svensktränade hästar med i kvalen igår när kvalen till finska Stokriteriet kördes. Den enda som var med var Timo Nurmos Diesel Devoted som galopperade bort sig direkt som favorit i det tredje försöket.

Av: Timo Mahlamäki
Publicerad:

Istället gick det mycket bättre för Tuomas Kovenoja som kvalade in fyra hästar till Stokriteriet, som körs den 15 augusti med 20.000 euro i förstapris. I det första kvalet tog han en dubbelseger då Roheryn (e. Archduke Kemp) vann före stallkamraten Reding Girl (e. Muscles Yankee).

I det andra kvalet fick Kovenoja nöja sig med en tredjeplats med Bean Star (e. Holiday Credit). Vann loppet gjorde Stone Capes Olivia (e. Like A Prayer) som spurtade vasst i vida spår och hann upp Pekka Korpis Arctic Helen (e. Express It). Stone Capes Olivia är Lahtis Rikshäst i den finska versionen av den svenska succétävlingen.

Ytterligare en Rikshäst kvalade in till finalen då Vermos Granfield Fanny (e. Conway Hall) blev fyra i det tredje och sista försöket. Det loppet vanns av Estelle Halm (e. Jag de Bellouet) från ledningen före Tuomas Korvenojas Angry Lady (e. Persos Yankee), som blev den finske topptränarens fjärde finalist.

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Timo Mahlamäki

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.