Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kristoffersson i topp

Foto: MIA TÖRNBERG
Åke Kristoffersson. Foto: MIA TÖRNBERG

Första gången med Jos Verbeeck gjorde susen. Åke Kristofferssons Bianca slog till i eftermiddags i Paris.

Publicerad:

Fyraåringsloppet för ston, Prix de Givors, delade ut 17.100 euro till vinnaren och prispengarna gick till Åke Kristoffersson-träningen Bianca (e. Rombaldi).
Jos Verbeeck premiärkörde och spritsade upp stoet i provstart bakom bilen innan tävlingarna. I loppet blev ekipaget hängande i tredjespår första biten, men offensive Jos lotsade hästen till täten efter ungefär 800 meter körda bara för att släppa kort senare. Tempot var ganska bra uppskruvat; 1.10,3 första 600 meterna och 1.12,4 upp till 1.100 meter.
I utgången av sista kurvan hittade ekipaget loss, koppplade rätt omgående grepp på ledaren och hölls sedan igång säkert på tiden 1.14,3a/2.100 meter. Det här var Biancas andra seger i 21:a starten.
I samma lopp startade Tomas Malmqvists Be You Soon (körd av Franck Ouvrie), men stoet galopperade hejdlöst direkt i starten.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.