Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kristoffersson-seger i Le Mans

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Åke Kristofferssons Bunker de Retz vann i Le Mans igår. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Åke Kristofferssons Bunker de Retz har haft svårt att hålla rätt på benen, men igår fungerade han hela vägen i Le Mans och då kom första segern sedan 2014.

Publicerad:

Bunker du Retz (e. First de Retz) reds av Alexis Garandeau i montéloppet Prix Antares och fick ett perfekt lopp i andra utvändigt i det 2.950 meter långa loppet. På sista bortre långsidan avancerade han fram utvändigt om ledaren och in på upploppet var segergreppet kopplat.

Över upploppet handlade det mest för Garandeau att hålla honom i trav och segern blev överlägsen. Segertiden skrevs till 1.16,9/2.950 meter och förstapriset var 9.450 euro.

Den femårige valacken kom med tre raka diskningar, men har fått omlagd träning på sistone och det slog väl ut. Fartmässigt duger Ecurie des Charmes häst bra i den klassen han befinner sig i om han börjar sköta sig regelbundet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.