Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kriteriet till Goop

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Björn Goop fick en klassisk vinnare på Bjerke idag. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

I karriärens femte start tog Björn Goop-tränade El Toro B.R. hem Kriteriet i Norge.

Publicerad:

El Toro B.R. (e. Coktail Jet) kördes av Tom Erik Solberg och när favoriten El Diablo B.R. galopperade i spetskörningen kunde Björn Goops häst glida till ledningen. Första 500 meterna travades efter 1.11,6, men sidan fick han dämpa tempot. Treåringen hade inga bekymmer att länsa undan i en snabbare avslutning och landade på 1.15,2a/2.100 meter.

- Det blev helt perfekt för vår del. Vi kom bekvämt till ledningen och fick styra och ställa. El Toro B.R. hade mycker krafter sparade och det här är en av de största vinsterna för mig, sade Solberg.

Förstapriset i Norskt Travkriterium var 750.000 norska kronor. Hästen har vunnit tre av karriärens fem starter och har nästan 900.000 på kontot.

Andrapriset lade Photo Lavec och Per Oleg Midtfjeld beslag på från vinnarhålet. Trea blev Greyhound d'Estino och Pål Buer efter fin avslutning från fjärde ytter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.