Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kulltopp i topp

Foto: ANNA PERSSON
Franck Nivard och Thierry Duvaldestin firade framgångar på Vincennes. Foto: ANNA PERSSON

Prix Jacques de Vauloge med 54.000 euro till vinanren kördes på Vincennes på lördagen och det blev styrkeuppvisning av en av treåringskullens bästa hästar.

Publicerad:

Efter diverse positionsbyten i täten hamnade Thierry Duvaldestins Cristal Money (e. Coktail Jet-Making Money) som första häst i andraspår och körande Franck Nivard lät ledande Chateauroux hållas i 1.15,5-fart.

Lite lurigt var det nog ändå för Nivard, då andrahandsfavoriten, Franck Leblanc-tränade Coquin Bebe satt klistrad i rygg på Christal Money.
 
750 meter från mål tog Cristal Money över ledningen och i samma veva trampade Jean-Michel Bazire på gasen bakom Coquin Bebe, som kort senare övertog täten. Bazire försökte köra taktiskt och tog upp en aning i slutsvängen, men Nivard var med på noterna och lyfte ut Cristal Money i andraspår direkt. Vid upploppets början kopplade Coktail Jet-sonen grepp och Duvaldestins häst höll undan till säker seger på 1.15,1/2.700 meter.
 
Cahal des Rioults spurtade snyggt till andraplatsen medan Coktail Meslois knep bronset.
 
ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.